зображення елеваторів України | ЕлеваторРемКомплект

Елеватори України починають приймати зерно і удосконалювати обладнання

     В Україні розпочалась «гаряча» пора для елеваторів, їх обладнання та супутньої техніки. Одні з найпотужніших країн інтенсивно заповнюють сховища.

      Наприклад, елеватори «Державної продовольчо-зернової корпорації України» (ДПЗКУ) уже прийняли майже 23 тисячі тонн зерна цьогорічного врожаю. Приймання зерна нового врожаю, за повідомленням пресслужби компанії, філії почали в Південному регіоні країни.

     Зокрема, станом на 30 червня, приймання ранніх зернових почався на шести філіях ДПЗКУ. Серед них: «Новополтавський елеватор» на Миколаївщині та на п’ять філій в Херсонській області – «Білокриницький КХП», «Брильовський», «Братолюбівський», «Голопристанський» і «Великолепетиський» елеватори.

     На філії вже поставлено 8,36 тисячі тонн ячменю, 11,8 тисячі тонн пшениці, тисяч тонн гороху і 1,42 тисячі тонн ріпаку. Загальний обсяг зерна становить – 22,91 тисячі тонн.

Крім того, у новому маркетинговому сезоні ДПЗКУ планує прийняти на зберігання 2,6 мільйона тонн зернових.

      Перші завантаження сховищ в нинішньому сезоні здійснили та на «Нікопольському елеваторі» компанії «ОптімусАгро Трейд». Так, на початку липня зерносховище провело першу в цьому році маршрутну відправку ячменю нового врожаю.

     Першу партію ячменю врожаю 2020 «Нікопольський елеватор» компанії «ОптімусАгро Трейд» прийняв 18 червня.

     Як йдеться у повідомленні пресслужба компанії, завдяки злагодженій командній роботі і проведеній технічній модернізації на «Нікопольському ПСП» відвантажили 54 вагони ячменю 3 класу компанії «Луї Дрейфус Україна».

     Директор елеватора Дмитро Босий розповідає що, на елеваторі встановили дві додаткові точки відвантаження на залізничний транспорт, щоб паралельно вантажити два вагони за 36 годин, збільшили швидкість руху норій шляхом заміни редукторів, а також замінили на транспортерах електродвигуни на більш потужні.

     Крім того, в майбутньому компанія «ОптімусАгро Трейд» планує розвивати мультипереробку сої та ріпаку, а також розширити потужності зберігання сільгосппродукції на 60 тисяч тонн.

 

     Взяли перші тисячі тонн зерна нового врожаю й Елеватори «Кернел». Усі елеватори компанії почали приймання ранніх зернових культур, зерновий банк компанії наповнюється першими тисячами тонн нового врожаю. Таку інформацію повідомляє пресслужба компанії.

     Як зазначив начальник департаменту зберігання «Кернел» Микола Солнцев, серед планів компанії на цей рік – збереження обсягів заготівлі на рівні 4,1 млн тонн, а також вихід на номінальну потужність реконструйованих елеваторів в Ніжині, Балині та Гутах.

 

     А на «Березанському елеваторі» Grain Alliance («Баришівська зернова компанія») перед початком нового сезону оновили обладнання для аналізу зернових

Як пише пресслужба компанії, зокрема, обладнання оновлено о лабораторному комплексі.

     Директор «Березанського елеватора» Сергій Саєнко говорить, що це значно покращить якість аналізу зерна, допоможе правильно визначати особливості технології його обробки та зберігання.

     За його словами, зараз в компанії працюють над удосконаленням виробничих процесів, збільшенням продуктивності чинних потужностей.

     Крім того, «Європейський Банк Реконструкції та Розвитку» (ЄБРР) надає кредит в розмірі € 7 млн ​​компанії Grain Alliance для подолання фінансових труднощів, викликаних пандемією коронавірусу.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook