Фото норії для зерна

Що таке норія?

Норія або ковшовий елеватор — це транспортний засіб для переміщення сипких матеріалів за допомогою системи ковшів, що закріплені через певні проміжки. Ковшова норія для зерна використовується для підйому зернових культур вертикально. За допомогою норій зерно вивантажують на висоті.

З чого складається норія?

Ковшовий елеватор або норія являє собою машину безперервного транспорту з гнучким тяговим органом у вигляді стрічки. Складається норія з наступних елементів:

  1. Головка норії. Розташована вгорі та має дві кришки: велику та маленьку. Ці кришки визначають напрямок руху зерна після підйому.
  2. Башмак. В ньому знаходиться натяжний барабан, шибер, шток та кришка.
  3. Металеві труби (шахта). В середині них знаходяться ковші.
  4. Мотор та редуктор.
  5. Вантажонесуча стрічка. Огинає провідний і натяжний барабани.
  6. Ківш. Захоплює зернові культури та переміщає їх вертикально для подальшого вивантаження в найвищій точці.

Для надійної та довготривалої роботи норії або ковшового елеватора в ній також може бути індикатор, що контролює роботу, температуру та технічний стан елементів.

Принцип роботи норій

Керування ковшового елеватора має здійснюватися з пульта. Робота норій починається з того, що вмикається привод. Після цього починає рухатися приводний барабан, що змушує рухатися стрічку. Ковші наповнюються зерном та починають підійматися. Далі, на верхній точці головки норії вони перевертаються, зерно висипається в контейнер. Спуск ковша відбувається по шахті догори дном. Додатково механізм норії облаштований індикаторами швидкості та збігу стрічки, очисними люками, та вибухорозрядними відсіками.

Переваги зернових норій

  1. Легкість монтажу, використання та обслуговування. Монтаж відбувається силами власника конструкції. Працівники мають бути підготовлені.
  2. Універсальність конструкції, простота запчастин.
  3. Мінімальне пошкодження продукції при транспортуванні.
  4. Рівномірна подача зерна.
  5. Стійкість матеріалу, не піддається корозії.
  6. Велика висота транспортування.
  7. Компактність обладнання дозволяє зекономити місце.
Покупцям

Ковшовий елеватор або норія — важливий елемент зернозберігаючого виробництва. ТОВ “ЕЛЕВАТОРРЕМКОМПЛЕКТ” являється надійним виробником. Наша продукція відповідає технологічним характеристикам. Замовивши зернову норію за привабливими ціні у нас, ви отримаєте гарантію стабільної роботи та високу якість.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook