Фото стрічкового конвеєра

Транспортне обладнання в сільськогосподарській галузі

Транспортне обладнання призначене для переміщення безперервним потоком однотипних вантажів. Дані машини можна застосовувати під час складально-монтажних операцій. До машин, що транспортують відносять:

  1. Канатні дороги.

  2. Конвеєри.

  3. Елеватори.

  4. Ескалатори.

  5. Машини наземного транспорту.

Види конвеєрів

Конвеєр — це складське устаткування, яке є виробничою необхідністю в сільськогосподарській галузі, де потрібно переміщати сипучі вантажі. Таке обладнання значно спрощує процеси виробництва та транспортування. Існує багато типів конвеєрів, але до основних відносять: стрічкові, інерційні, підвісні, гвинтові, скребкові, роликові та інші. Найбільш популярними є стрічкові та роликові конвеєри.

Стрічкові конвеєри або стрічкові транспортери забезпечують транспортування на довгі дистанції сипучого вантажу. Дане обладнання не є універсальним, але його ціна приємно вражає та дозволяє зекономити. Виробництво та монтаж стрічкового конвеєра досить прості. Особливість конвеєра — стрічка, по якій іде транспортування зерна. Дані машини бувають прямі, похилі та поворотні. Матеріал стрічки може бути гумотканинним, гумо тросовим та сталевим.

Стрічково-ланцюговий конвеєр — це обладнання в якому стрічка виконує тільки функції вантажонесучого органу, а тягову силу мають ланцюги.

Гвинтовий конвеєр (шнековий) використовується для закритого переміщення зернових культур в горизонтальному та нахиленому положеннях. Шнекові конвеєри мають високу продуктивність, 200 т/год та можуть бути розміщені під кутом. Використовуючи дане обладнання транспортування сипучих відбувається без пилу і запаху завдяки герметичному коробу.

Скребковий конвеєр — це транспортний засіб призначений для горизонтального або похилого транспортування насипних вантажів. Переміщення матеріалу здійснюється по нерухомому жолобу за допомогою скребків.

Переваги використання конвеєрів

Використання конвеєрів значно покращує технологічний процес і підвищує продуктивність. Основні переваги використання конвеєрів різних типів:

  1. Скорочення часових витрат на обробку вантажу.

  2. Мінімізація використаних коштів.

  3. Оптимізація складських процесів.

  4. Не пошкоджується вантаж під час транспортування.

  5. Ефективне використання площ складу.

На сторінці нашого сайту Виготовлення запчастин до конвеєрів і норій ви зможете знайти всю необхідну інформацію з приводу виготовлення конвеєрів та норій. ТОВ “ЕЛЕВАТОРРЕМКОМПЛЕКТ” є надійним виробником на ринку сільськогосподарської діяльності. Наша якість перевірена часом.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook