Фото ангару для зберігання зерна

Ангари для зберігання зерна. Види ангарів

Фермери кожного сезону стикаються з питанням: що робити з зібраним урожаєм, зберігати його в елеваторі, чи продавати відразу, щоб зернові культури не зіпсувалися. Затрати на зберігання зерна в елеваторі досить великі. Потрібно організувати транспортування зерна, його приймання до елеватора. Для того, щоб зекономити час, сили та гроші в Україні популярними є ангари для зберігання зерна. Ангар — це власне зерносховище, в якому можна зберігати зерно тривалий час та потім реалізовувати його по кращій ціні. Види ангарів:

  • ангар бункерного типу — конусоподібної форми, має перегородки, що дозволяє розділити площу. Його використовують для зберігання малих партій різносортного зерна.

  • ангар підлогового типу — використовують для зберігання зерна одного типу в великих кількостях.

Ціни на ангари для зберігання зерна в Україні можуть відрізнятися в залежності від обраного типу ангара та матеріалу, з якого він виготовлений.

Переваги ангара

Сільськогосподарські ангари не вимагають великих затрат часу та мають привабливу ціну. Головними перевагами є:

1) Надійність — зерно в ангарі буде зберігатися тривалий час. Завдяки матеріалу фермери можуть не хвилюватися, що воно зіпсується від погодних умов або його пошкодять гризуни.

2) Мобільність — ангар можна легко демонтувати та перенести в інше місце.

3) Проста конструкція — ангар це свого роду конструктор, який легко встановлюється та демонтується надалі. Побудувати ангар в Україні не важко, достатньо знайти спеціалістів та розробити макет. Побудувати ангар під зерно можна і по індивідуальному проєкту, в залежності від того, яка площа відведена під встановлення ангара для зберігання зерна.

З чого виробляють ангари для зберігання зерна? Розміри зерносховища

Для виготовлення металевих ангарів використовують якісні матеріали. Основа ангару може бути виготовлена з оцинкованої сталі або чорного металу. Популярністю в Україні користуються залізобетонні та комбіновані ангари. Стіни та покрівлю ангара виготовляють з металопрофілю, сендвіч — панелей або тентової тканини.

В залежності від об’єму зібраного зерна та площі, на якій буде встановлено ангар для зберігання зерна важливо підібрати точний розмір. Довжина ангара може бути різною і напряму впливає на те, який об’єм зерна можна буде зберігати в ньому.

Довжина

Ширина

Об’єм зберігання

30 метрів

12 метрів

800 тонн зерна

30 метрів

15 метрів

1000 тонн зерна

30 метрів

18 метрів

1200 тонн зерна

Металеві ангари та зерносховища — це практичний та економний варіант для фермерів. Затрати на його виробництво та монтаж швидко покриваються, а міцна конструкція дозволяє зберігати зерно скільки потрібно.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook