Фотографія змонтованого самопливного обладнання для зерна на елеваторі

Види самопливного обладнання для елеваторів

     Самопливне обладнання — це виробничий пристрій для ферм і сільськогосподарських компаній для транспортування зерна. Принцип роботи полягає в «стіканні» зерна внаслідок нахилу труб. Рух на горизонтальних ділянках труб забезпечується тиском власної ваги та під дією сили інерції.      Більшість видів самопливного обладнання включає зернопровід, сектор, ручний дільник з електроприводом. «ЕлеваторРемКомплект» проводить виготовлення електричної рейкової засувки ЗРЕ, силосів, конвеєрів, норій, сепараторів, сушарок та інших пристроїв в якості додаткового обладнання зернових самоплив.

Різновиди

     Самопливне обладнання виготовляється за індивідуальними проєктами, в залежності від особливостей виробництва. Без цього пристрою робота елеваторного обладнання в Україні не уявляється можливим.      Самопливне транспортне обладнання є основним елементом елеваторного комплексу. Розрізняють 3 види труб пристрою:
  1. Круглі.
Є найбільш поширеним — відсутність кутів запобігає скупченню зерна в одному місці та вільний його потік донизу під власною вагою.
  1. Квадратні.
Найчастіше застосовуються в місцях, де потрібна зміна напрямку течії.
  1. Прямокутні.
Оснащуються знімним днищем, що дозволяє проводити очищення при транспортуванні вологих продуктів.      Розрізняють пряме похиле та обладнання круглого перетину. Перший тип має на увазі застосування принципу прискорення потоку під нахилом зернопроводів, другий — має зони уповільнення. Компанія «ЕлеваторРемКомплект» виробляє на замовлення зернопроводи різного перетину і діаметру.

Деталі самопливів

  • Самопливні труби;
  • Поворотні самопливні труби з приводом;
  • Жолоби;
  • Засувка рейкова або пневматична з електроприводом;
  • Патрубки, переходи;
  • Вводи;
  • Зерно гальма;
  • Хомути СХ;
  • Кільця для труб, вузли заземлення, ущільнювачі.
  • Клапани перекидні для зерна.
     Самопливне обладнання, конвеєри, норії активно застосовуються в багатьох промислових галузях: на фермах, зернових, харчових підприємствах, в компаніях, що спеціалізуються на зберіганні та переробленні зерна, в нехарчовій промисловості.      Вибір норії, зернового самопливного обладнання або конвеєрів обумовлений технічними потребами конкретного підприємства. «ЕлеваторРемКомплект» пропонує виробництво і монтаж самопливного обладнання для елеваторів в Україні за індивідуальними замовленнями, а також окремих його частин; ремонт і модернізацію.
кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook