Зображення конструкції металевого силосу

Конструкція металевого силосу

Металеві силоси уже давно стали одними із найпрактичніших та найпопулярніших типів складів для довготривалого та короткотривалого зберігання зерна та зернових культур в сільськогосподарській діяльності в Україні та цілому світі. Існують силоси з конусним дном, їх використовують для короткотривалого зберігання зерна. Металеві силоси на плоскому днищі використовують для довготривалого зберігання зерна. Слід зазначити, що в одному силосі може зберігатися тільки один вид зерна. Силоси для зерна оснащені необхідним обладнанням для підтримки мікроклімату, що дозволяє збільшити термін його зберігання. Силос має наступну конструкцію:

1) основа — має циліндричну форму;

2) покрівля — захищає металевий силос від потрапляння вологи, опадів та шкідників;

3) механізми для завантаження та вивантаження зерна;

4) вентиляційна система для провітрювання та охолодження, що забезпечує зберігання зерна з мінімальними втратами;

5) система контролю рівня зерна;

5) допоміжні елементи в вигляді люків, отворів, драбин, які будуть потрібні під час ремонту або монтажу металевого силосу. Через люк можна перевірити стан зернових, а також потрапити в середину силосу, якщо в цьому є необхідність.

Монтаж металевого силосу: що потрібно враховувати?

Перед тим як проводити збірку металевого силосу потрібно підібрати місце та чітко прорахувати об’єм конструкції. Також важливо щоб до складу була прокладена дорога для зручного під’їзду авто- або залізничного транспорту. Спорудження силосу потрібно починати за 6 місяців до збору урожаю. Металевий силос для зберігання зерна в порівнянні з бетонним силосом буде виготовлений і встановлений швидше. Для монтажу (встановлення) силосу та проведення ремонтних робіт використовують домкрати. За допомогою домкрату можна підняти всю збудовану конструкцію. Електромеханічний домкрат має в комплексі всі необхідні кріплення для установки. Вантажопідйомність домкрата до 10 тонн. Отже, можна зробити висновок, що металеві силоси або елеватори є популярними, через те, що не потрібно великих затрат на обслуговування самого силосу.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook