Зображення комбікормового заводу в полі

Основні види продуктів, які отримують після подрібнення зерна

В усьому світі займаються подрібненням зерна на комбікорм та переробленням пшениці на борошно. Борошно — це продукт який одержують після подрібнення зернових культур на млині, та використовують для випікання хліба та кондитерських виробів або виготовлення макаронних виробів. В Україні на заводах з виробництва борошна можуть перемелювати:пшеницю, ячмінь, рис, овес, гречку. На даних виробництвах встановлюють наступне обладнання: млини сортового помолу ані зернові млини переробляють зерно в сортове борошно. Продуктивність такого зернового млина може бути від 100 до 550 т/добу), модульні зернові млини – це мінімлини, або малогабаритні зернові млини.

Види комбікормових заводів та обладнання

В усьому світі виробництво промислових тваринницьких кормів спрощує діяльність фермерів. Для подрібнення зерна на комбікорм, на комбікормових заводах є цілі крупоцехи. Комбікормове виробництво має багато переваг, наприклад: гнучкість, економія та якість. Сучасні технології дозволяють створювати та змішувати корм за індивідуальним рецептом. За потужністю всі заводи поділяються на три групи:

1)великої потужності — від 15 т готового комбікорму за годину;

2) середньої потужності — 5 до 10 т/ год;

3) низької потужності — до 2,5 т/год.

В крупоцехах встановлюють наступне обладнання: подрібнювачі, дробарки, охолоджувачі, крупорушки, зернові сепаратори та інше круп’яне обладнання.

Виділяють наступні види крупорушок або зерно подрібнювачів:

1) молотковий — має барабан з молоточками;

2) жорновий — має два диски : нерухомий та рухомий;

3) вальцевий — має комплект вальців, через який проходить зерно;

4) роторний — має ножі для подрібнення зерна.

Немає значення який тип крупорушки буде обраний для перероблення зерна. На вибір моделі впливає: вартість, енергозатратність, ефективність, зручність ремонту та монтажу, розмір і т.д.. Всі ці характеристики потрібно враховувати при виборі обладнання.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook