Фото металоконструкції, елеватори норії для вертикального переміщення сипучого матеріалу, конвеєрні системи, елеваторні комплекси

Характеристика й особливості установки норій

Для вертикального переміщення такого сипучого сільськогосподарського зернового матеріалу як насіння, крупи, пшениця використовується норія зернова. Цей пристрій допомагає переміщати матеріал за допомогою ковшів, які можуть бути пластикові або металеві.

Установки норія призначені для переміщення вертикально дрібних сипучих продуктів, для об’єднання окремих технологічних операцій в єдиний автоматизований виробничий ланцюжок. Елеватор норія використовується не лише в харчовій промисловості, а й так само в хімічній промисловості, металургійних підприємствах, машинобудуванні, у виробництві будівельних матеріалів.

Принцип роботи установки норія

Продукція підхоплюється ковшами в нижній частині елеватора норії (завантажувальний бункер) і вивантажується через патрубок у верхній частині. Ковші закріплені на ланцюгу, яку приводить у рух мотор – редуктор.

Конструкція і характеристика установки норій

Конструктивне виконання конвеєрних систем установки норії визначається умовами конкретного технологічного процесу. Ланцюгова норія являє собою нескінченний тяговий елемент (ланцюг) з прикріпленими до нього ковшами, які і є безпосередньо, робочим елементом. Ланцюг з навісними ковшами приводиться в рух мотором редуктором. Продукт, потрапляючи в ковші норії, в районі барабана черевика, підіймається до голівки установки, огинає верхній барабан, і розвантажується під дією сили тяжіння. Для виключення розгойдування ланцюга, висипання продукту з ковшів, елеватор норія комплектується гвинтовим натяжним пристроєм.

Переваги норій

Полімерні ковші мають меншу вагу, що позитивно впливає на термін служби та енерговитрати. Корпус елеватора норія виконаний з конструкційної сталі з порошковим покриттям, оцинкованої, або нержавіючої сталі істотно збільшує термін експлуатації.

Перед встановленням і початком роботи варто здійснити точну підгонку деталей і тестові випробування, які надалі виключають збої в роботі та істотно скорочують зупинки для періодичного технічного обслуговування, і подовжують інтервали між ними.

Крім того, застосування ковшів елеватора з полімерного матеріалу виключає налипання важко сипучих і вологих продуктів, практично не травмує зерно. Також, зменшується навантаження на ланцюг норії та підвищується безпечність процесу. Варто відзначити, що така установка має низький рівень шуму.

Застосовують такі установки норія у підприємствах по виробництву і зберіганню борошна, підприємствах по виробництву цукру, по переробленню зерна, виробництву будівельних матеріалів, виробництву металургійної та гірничо-збагачувальної промисловості.

Специфікації норій в залежності від виду продукції

Для борошна

Норія є одним з кращих рішень для підйому борошна в вертикальному напрямку. Норії використовують спільно з широким асортиментом харчових машин і механізмів. Вони дозволяють значно економити виробничі площі, завдяки тому, що мають малі габарити. Норії відрізняються високою надійністю і довгим терміном служби.

Для зерна

Норія є універсальним і зручним устаткуванням, яке прекрасно справляється з завданнями навантаження зерна в різні місткості, бункера та аналогічне обладнання. Норія може підіймати зерно на різні висоти, при цьому розсипання зерна зводиться до мінімуму. Норії можуть бути укомплектовані ковшами різних розмірів.

Для цукру

Норії застосовують для підйому цукру до різного виробничого устаткування. Дуже часто за допомогою норій подають цукор до різного змішувального обладнання, варильних котлів і аналогічних установок. Завдяки закритій конструкції норія дозволяє зберігати чистоту місця навколо завантаження цукру. Норії широко застосовуються на кондитерських фабриках при виробництві цукерок, печива та аналогічної продукції.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook