Фото монтажу ангарів з будівельних металоконструкцій, спорудження з допомогою будівельних кранів, спорудження великогабаритних конструкцій з металу.

Як розрахувати вартість виготовлення металоконструкцій

Металоконструкції, які включають в себе металеві вироби та деталі функціонального призначення можуть бути абсолютно різними. Все залежить від того для яких цілей та якого виробництва їх монтують.

Наприклад, якщо говорити про будівельні конструкції чи конструкції для різного типу підприємств, наприклад, елеватори то це може бути як цілий каркас будівлі повністю, так і його окремі частини – стіни, перекриття, колони, покрівля та інше.

Тому для того, щоб розрахувати вартість металоконструкції необхідна наявність відповідних креслень, проєктуванням яких, займаються спеціалізовані компанії та організації. Процес проєктування заснований на базі технічного завдання замовника. Креслення дають багато необхідної інформації: характеристики та кількість металу, трудомісткість робіт, необхідність додаткових деталей і так далі.

Адже, вже потім, на виробництві металопрокат проходить кілька стадій: обрізку, свердління, зварювання, ґрунтування, збірку.

Можна визначити вартість металоконструкцій і без використання креслень, але для цього буде потрібна оцінка незалежного експерта. А потім, в момент здійснення проєктування можуть бути внесені незначні поправки.

Компанії зазвичай не розміщують точні цифри в інтернеті, бо вартість виготовлення металоконструкцій вираховується виходячи з цілого ряду чинників. У матеріалі ми постараємося розкрити основні чинники які впливають на вартість готових виробів, як вона формується і чого в підсумку очікувати замовнику від постачальника металевих конструкцій.

Щоб розрахувати повну вартість виготовлення металоконструкцій потрібно враховувати ряд факторів, аналіз і сума яких утворює ціну. Серед них є такі:

  • Розробка креслень при виготовленні нових виробів.

  • Тип металу, його кількість з урахуванням відходів і кількість витратних матеріалів.

  • Ціна металу, який використовується.

  • Саме виробництво виробів.

  • Тип зварювальних робіт (контактне зварювання, лазерна, електродугове або ін.)

  • Обсяг і загальна вага готової роботи.

  • Технічна складність. (габарити, використання спеціального обладнання та висококваліфікованих співробітників)

  • Тип і наявність антикорозійного, протипожежного покриттів.

  • Умови робіт. Логічно, що чим вони важче і небезпечніше, тим більше кінцева сума.

  • Контрольне збирання.

  • Пакування і навантаження.

  • Транспортування конструкції, (якщо потрібно)

  • Проведення контрольно-складальних робіт.

Як видно, таких чинників дуже багато, тому, розрахувати вартість виготовлення металоконструкцій для кожного підприємства буде індивідуальною. Саме з цієї причини сьогодні на місцевому ринку замовник може знайти вельми різну вартість виготовлення необхідної металоконструкції.

Варто відзначити, що є і самостійна методика підрахунку вартості виготовлення металоконструкцій. Для здійснення такого роду підрахунків необхідно взяти вартість сировини, тобто металу, і помножити її на 2,7. Підсумковий результат і буде визначати необхідну вартість. Та все ж варто знати, що використовувати дану підсумкову цифру в підрахунках можна з урахуванням того, що вона дуже приблизна і використовується виключно для оцінювання рівня фінансових витрат. Але за допомогою використання послуг спеціалізованих будівельних компаній є можливість здійснення такого роду підрахунків за демократичною вартістю.

Загалом, зараз на ринку є три системи ціноутворення, кожну з яких успішно застосовують різні категорії виробників.

Договірна

Найбільш поширений варіант на ринку: організація дослідно-розрахунковим шляхом виводить вартість виготовлення металоконструкцій і пропонує її споживачеві. Вартість влаштовує – добре. Ні – вирішується можливість надання знижки.

Кошторисна

Така схема формування ціни виготовлення використовується найчастіше в державній сфері на різних тендерах. Там розрахунки ведуться на основі різних нормативно-кошторисних документів і довідників, розроблених ще в радянські роки.

Запозичена

Ця система має на увазі, що підприємство-виробник (найчастіше це невелика фірма) виявляє середню ціну по місту і вирішує, чи варто виконувати конкретне замовлення. При цьому далеко не завжди подібний спосіб виставлення цін стає необ’єктивним. Співвідношення «ціна-якість» тут може виявитися ідеальним.

Складно сказати однозначно, яким способом найчастіше розраховується ціна на металоконструкції в нашому регіоні – договірним або запозиченим – кожна компанія обирає як зручніше їй або конкретному клієнтові.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook