Фото конвеєра скребкового (цепний транспортер)

Призначення і види різного конвеєрного та елеваторного обладнання

      Основними видами конвеєрного устаткування можна виділити: стрічкові, гвинтові та скребкові (ланцюгові) конвеєри, елеватори (норії) стрічкові та ланцюгові.

Далі подаємо їх класифікацію і призначення для різних потреб і виробництв.

Конвеєри стрічкові стаціонарні

      Конвеєри стрічкові стаціонарні застосовуються для переміщення сипучих і дрібно шматкових вантажів. Насипна щільність продукту, що транспортується повинна бути не більше 3,5 т / м3.

      Стрічкові конвеєри є найбільш продуктивними, і відповідно найбільш поширеним видом конвеєрів. Завдяки тому, що схема траси стрічкового конвеєра, відстань транспортування, швидкість руху стрічки, підбираються для кожного конкретного випадку експлуатації, стрічкові конвеєри можуть працювати в будь-яких умовах виробництва, і в будь-якій місцевості. Конвеєри використовуються як в опалювальних приміщеннях, так і на відкритому повітрі (температура від -45 до + 40 °С).

Конвеєр стрічковий пересувний

      Конвеєри стрічкові пересувні на металевих колесах з гумовою стрічкою призначений для транспортування штучних, шматкових вантажів, мішків з шириною стрічки 400, 500, 650, 800, 1000 мм. Конвеєр стрічковий є транспортувальним пристроєм безперервної дії, тяговим органом якого є гнучка конвеєрна стрічка.

      Конвеєри комплектуються механізмом регулювання висоти типу «домкрат» для доставляння матеріалу на потрібну висоту. Максимальна висота вивантаження – близько 3 м, мінімальна висота вивантаження – 1 м.

      Також, інколи передбачено укриття конвеєра з полікарбонату для захисту вантажу від атмосферних опадів.

Конвеєри гвинтові стаціонарні

      Конвеєри гвинтові призначені для транспортування в горизонтальному і похилому (до 200) положенні неабразивних і абразивних насипних вантажів об’ємною масою до 3,5 т / м3, пилоподібних, порошкоподібних, дрібнокускових (розміром шматка до 20 мм) при температурі до 1500 °С.

      Гвинтовий конвеєр складається з нерухомого жолоба, закритого зверху кришкою, приводного вала з укріпленими на ньому витками транспортувального гвинта, кінцевих опор і проміжної опори, приводу, завантажувального і розвантажувального патрубків. Гвинтові конвеєри можуть транспортувати вантаж в горизонтальному, похилому і вертикальному напрямках Переміщення вантажу по жолобу здійснюється витками обертового гвинта.

Конвеєр скребковий ланцюговий

      Ланцюгові скребкові конвеєри використовуються на хлібопереробних підприємствах, на елеваторах і зерносховищах, на масло екстракційних, круп’яних заводах, на підприємствах з виробництва комбікорму.

      Ланцюгові конвеєри – це модульні системи та можуть поставлятися точно до необхідної довжини.

      Конвеєри скребкові працюють з вантажем з насипною масою від 0,2 до 0,9 т / м3 і температурою до 700 °С. Даний тип конвеєра дозволяється використовувати у виробничих приміщеннях з вибухонебезпечним класом В-ΙΙ або на відкритому повітрі та під навісом.

Елеватори стрічкові ковшові

      Елеватори стрічкові (з глибокими, дрібними та гострокутними зімкнутими ковшами відповідно) призначені для вертикального транспортування насипних дрібнокускових (до 40 мм) і порошкоподібних матеріалів, хімічно неагресивних з насипною щільністю не більше 2,5 т / м³ і температурою не більше 150 ° С (до 200 ° С).

      Елеватори застосовуються в будівельній, стекло-керамічній, металургійної, хімічної, гірничодобувної та інших галузях промисловості. Ці елеватори не можуть застосовуватися для транспортування зерна, борошна та інших харчових продуктів, а також матеріалів вибухонебезпечних, або для тих, які виділяють вибухонебезпечні гази або пил.

      Елеватори можуть комплектуватися за бажанням замовника датчиками підпору, датчиком швидкості та обриву стрічки, а так само гальмівним пристроєм.

Норії стрічкові (двухшахтні елеватори)

      Двухшахтні елеватори типу Норія призначені для вертикального транспортування зерна та продуктів його перероблювання, а також насіння інших культур на задану висоту в елеваторах, сушильно-очисних баштах зерноскладах, млинах, комбікормових заводах.

Елеватори ланцюгові

      Елеватори ланцюгові (відповідно, з глибокими, дрібними, гострокутними зімкнутими ковшами) орієнтовані на організацію транспортування різних насипних порошкоподібних і дрібнокускових (до 40 мм) матеріалів, які не є хімічно агресивними та характеризується рівнем насипної щільності не вище 2,5 т / м³ і показником температури нижче 1500 ° С у вертикальному напрямку. Основні сфери використання даного обладнання – це будівельна, металургійна, склокерамічна, гірничодобувна, хімічна, деревообробна та ін. галузі промислового господарства.

Норії ланцюгові

      Норії ланцюгові типу призначені для вертикального транспортування зерна та продуктів його перероблювання, а також насіння олійних культур, важчих абразивних матеріалів, в тому числі крейди, вапна, м’ясо-кісткового борошна та ін. на задану висоту в елеваторах, сушильно-очисних баштах зерноскладах, млинах, комбікормових і олійно-екстракційних заводах.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook