Зображення елеватора | ЕлеваторРемКомплект

Аспекти будівництва елеваторів

Будівництво елеваторів в сучасних умовах забезпечує швидку окупність вкладених коштів. Важливо брати до уваги, що відкриття об’єкта має відбутися до моменту збору нового врожаю. Це дозволить інвестиціям швидко окупитися. Для цього потрібно перед початком робіт скласти план будівництва та монтажу і строго слідувати етапам кожного з них.

Підготовка – розрахунок інвестицій

Окрему увагу варто приділити підрахунку вкладень. Для визначення кошторису будівництва елеватора потрібно направити запити на пропозиції проєктних фірм, виробників обладнання, монтажних і будівельних організацій. Важливо враховувати ризики валютних коливань, які позначаються на вартості обладнання. Після отримання приблизного кошторису проєкту та зіставлення його з наявним бюджетом, можна обчислити, зводити чи проєкт самостійно або доведеться залучати позики, поетапно або весь об’єкт відразу. Слід розуміти, що до подорожчання проєкту в цілому і відстрочення його запуску можуть привести помилки на кожному з етапів будівництва елеватора.

Підготовка документів, що супроводжують

Тривалість I етапу – розробки проєкту визначається потужністю елеватора. Проєктування й отримання експертного аналізу компанії потужністю 50-100 тис. тонн зажадають близько 5 місяців. Для здачі проєкту до початку жнив, починати роботу над ним потрібно не пізніше жовтня. Рекомендується зібрати повну інформацію про виконавця робіт: оцінити репутацію, число спроєктованих елеваторів, відгуки замовників, вартість послуг. Це дозволить співпрацювати з ним весь час проєкту. На вартості об’єкта краще не економити. За невеликі гроші є загроза отримання неповного пакета документації. Це здатно провокувати помилки при будівництві та монтажі.

Процес будівництва

На другий етап – виконання будівельних робіт, замовлення і виробництво обладнання для елеватора потужністю 50-100 тис. тонн буде потрібно 3-4 місяці. Починати роботи рекомендується по завершенню зими.

Монтаж елеваторного обладнання

На третьому етапі – монтажі устаткування – приступають після закінчення будівельних робіт. Не варто поспішати з придбанням окремих деталей обладнання у різних виробників, навіть якщо вони дешевші. Це обумовлено тим, що при монтажі може виявитися, що деталі обладнання не стикуються між собою. Для створення узгодженої лінії виробництва краще замовити виготовлення «під ключ» та монтаж в одній компанії. Це допоможе уникнути зайвих витрат і часу.

Введення елеватора в експлуатацію

Згідно з наявними нормами будівництва, виокремлюють три класи об’єктів і споруд: СС1, СС2 і СС3. Введення до експлуатації об’єкта категорії СС1 проводиться без експертизи та займає 10 робочих днів. Але для введення об’єктів категорій СС2 і СС3 потрібна експертиза, період її проведення може займати до 2 місяців.
кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook