зображення зерносушарок | ЕлеваторРемКомплект

На що звернути увагу при покупці зерносушарки

Безумовно, вибір зерносушарки для елеватора або зернового комплексу слід робити, вивчивши її характеристики та особливості. Ринок України наповнений зерносушарками, характеристики яких вимагають уваги. Особливий акцент приділяється типу утеплення, рівномірності системи зернового розвантаження, автоматизації, однорідності кінцевої вологості зерна, а також матеріалам виробництва.

5 головних характеристик зерносушарок

Звузити коло пошуку, уникнути непотрібної рутинної роботи дозволить знайомство з головними характеристиками наступного типу:

  1. Місткість зернової шахти або бункеру. Для справедливого порівняння, бажано озброїтися інформацією в м3, адже переклад у тони кожен виробник робить по-своєму. Велика частина виробників позначають її, як 0,75 (для кукурудзи). Хоча певні виробники вважають, що щільність кукурудзи 0,78. У підсумку, в їх зерносушарках, місткістю 100 м3 у них буде 78 тонн зерна, а не 75, як у всіх інших.
  2. Потужність вентиляторів. Електрична потужність основних вентиляторів дасть можливість порівняти її з потоком повітря. Абсолютно у всіх сучасних зерносушарках їх співвідношення буде приблизно одного порядку. При виявленні істотних розбіжностей, потрібно бити на сполох: або виробник через недосвідченість встановив неправильні вентилятори (для нижчого тиску або просто занадто слабкі), або постачальник намагається ввести вас в оману.
  3. Потік повітря, що проходить через зерносушарку за годину повинен бути збалансованим. Занадто великий потік повітря зумовить зростання витрат палива. Якщо ж потік повітря занадто низький, він буде затримуватися у шахті дуже довго. В результаті він не зможе віддавати тепло зерну й вбирати зайву вологу. Продуктивність об’єкта значно зменшиться. Можна припустити, що знизиться годинна витрата палива, однак з огляду на скорочення продуктивності, питома витрата палива виросте. Потік повітря в наших краях зазвичай вимірюють у м3 / год.
  4. Теплова ефективність. Ця величина несе важливе значення, проте отримати її від виробника буває нелегко. Для вимірювання використовуються ккал на 1 кг води при нормальних умовах. Показник відображає, скільки тепла потрібно зерносушарці для видалення 1 кг вологи з зерна. Відповідно, чим цифра менше, тим краще (менше витрата палива / газу).
  5. Потужність пальника – завжди повинна бути явно більше її використовуваної (робочої) теплової потужності. Це забезпечить роботу зерносушарки в умовах надзвичайно низьких температур і дасть можливість підігріву холодного повітря до необхідних 120 °C (для кукурудзи). Тому як працювати при такій температурі ви не будете – нормальні умови для діяльності сушарок -10 … + 10 °C, така характеристика розглядається, як контрольна.

Як правильно вибрати зерносушарку – серйозне питання, що вимагає багато часу для вирішення. Тому краще за усе виявиться звернутися до професіоналів своєї справи. Компанія «ЕлеваторРемКомплект» має великий досвід в проєктуванні, монтажі та пусконалагодженні подібних об’єктів. Завдяки отриманню максимальних результатів, замовники стають нашими постійними клієнтами. Просто зателефонуйте за вказаним номером і довірте рішення своїх завдань кваліфікованим фахівцям.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook