Зображення мобільної зерносушарки | ЕлеваторРемКомплект

Принцип роботи зерносушарок та види їх топок

Зерносушарка ─ це пристрій, принцип дії якого полягає в спалюванні палива і передачі теплової енергії зерновому продукту для зниження його вологості. В залежності від виду відрізняються умови та режими сушіння зерна в зерносушарках та температурний режим сушіння зерна.

Класифікація топок для сушки

Розрізняють топки прямої дії, в яких агент сушки виходить в результаті безпосереднього змішування топкових газів з повітрям, і непрямої дії (топки-теплообмінники) з нагріванням повітря в калорифері. При використанні топок прямої дії продукти згоряння палива входять в зіткнення з зерном. Тому в топках зерносушарок паливо має згорати повністю, а топкові гази добре перемішуватися із зовнішнім повітрям. Дим, кіптява, зола, незгорілі частки палива не повинні потрапляти в сушильну камеру. В іншому випадку варто подумати про ремонт топкового приміщення для зерносушарок.

Принцип роботи топки для спалювання рідкого палива

Топка для спалювання рідкого палива складається з форсунки, камери згоряння, відбивної екрану, кожуха, теплоізоляційного екрана і камери змішувача.

Паливо від помпи подається до форсунки та одночасно до неї надходить стиснене повітря від вентилятора.

Паливо розпорошується і змішується з повітрям. Новоутворена горюча суміш загоряється від електричної свічки. Топкові гази надходять в змішувальну камеру, виконану у вигляді равлика. Сюди ж з кільцевих каналів, оздоблених теплоізоляційним екраном і камерою згоряння, надходить зовнішнє повітря і змішується в камері з топковими газами. Новоутворена газоповітряна суміш (агент сушіння) вентиляторами нагнітається в сушильну камеру для сушки зерна.

Принцип роботи сушильної камери шахтної зерносушарки

Сушильні камери шахтної зерносушарки виконані у вигляді вертикальної шахти прямокутного перетину. Усередині шахти розміщені в шаховому порядку короба. Короба мають вигляд жолоба, повернутого відкритою частиною вниз. Простір між коробами заповнюється зерном, короба ж залишаються порожніми. Агент сушіння, проходячи з підвідних коробів у відводи, пронизує зерновий шар в шахті, нагріває зерно і випаровує з нього вологу.

Принцип роботи сушильної камери барабанної зерносушарки

Сушильні камери барабанної зерносушарки являє собою сталевий циліндр (барабан), розділений перегородками на чотири або шість секторів. На внутрішній поверхні барабана і перегородках закріплені полички та лопоті. При обертанні барабана зерно підіймається лопатями та вільно пересипається з них. Агент сушіння і зерно подають з одного й того ж боку барабана. Тому під дією газового потоку зерно повільно переміщається в протилежну сторону циліндра.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook