Зображення стрічкового конвеєра на виробництві промислових товарів | ЕлеваторРемКомплект

Принцип роботи різних конвеєрів

Машини, що полегшують працю людини, завжди будуть користуватися популярністю. Це стосується і логістичної сфери, адже інженери постійно конструюють і покращують різні транспортні конвеєри, створюють з них безперервні системи.

Нині існує понад двадцять видів різних транспортерів. Серед них стрічкові, модульні, роликові або ланцюгові пристрої з різними принципами дії.

Як працює конвеєр?

Багато підприємств бояться переходити на транспортери, бо не знають механізму їх дії. Який же принцип роботи конвеєра? Це залежить від типу пристрою:

Стрічкові машини функціонують коштом двох барабанів (натяжного і привідного), які переміщують еластичне полотно.

У роликових конвеєрах замість стрічки використовуються закріплені на каркасі ролики, які приводяться в рух. Деякі механізми розташовані під нахилом, і машині допомагає працювати сила тяжіння.

Ланцюгові конвеєри працюють коштом одного або двох ланцюгів. Вони можуть транспортувати важкі або гарячі вантажі, що дуже корисно для підприємств важкої промисловості.

Сучасні транспортери компактні, можуть розташовуватися не тільки по горизонталі, але і по вертикалі, компактно вміщаючись в приміщенні та оптимізуючи весь виробничий процес.

Принцип конвеєра досить простий, але навіть такий механізм здатний підвищити ефективність виробництва в кілька разів. Експерти рекомендують переходити на сучасні транспортери й не чекати, поки конкуренти зроблять це першими.

Для чого потрібні стрічкові конвеєри?

Стрічкові – одні з найпоширеніших конвеєрів. Вони використовуються в таких напрямках:

    • Харчова промисловість;
    • Сільськогосподарська промисловість;
    • Фармацевтична промисловість;
    • Косметична промисловість;
    • Гірничорудна промисловість.

Стрічковий транспортер – це необхідний механізм на будь-якому підприємстві. Через його популярність. що зростає на ринку з’являється все більше пропозицій, тому зараз ціна автоматизації виробництва може бути цілком прийнятна.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook