Зображення - самопливне обладнання | ЕлеваторРемкомплект

Чому варто обирати самопливне обладнання

Усе конвеєрне обладнання, в якому зерно рухається під дією сили тяжіння називають самопливним. Сюди можна віднести труби, перехідники, вводи, хомути, засувки, коліна, перекидні клапани, системи бокового розвантаження силосів і тому подібне.

Все це додаткове елеваторне обладнання, яке пов’язує між собою: механізоване, зернотранспортне обладнання (норії, конвеєри), зерносховища (силоси), зерносепаратори, зерносушарки, завальні ями та основу. Без нього робота елеватора фактично неможлива.

Самопливне обладнання широко застосовують на підприємствах по зберіганню і переробленні зерна, на яких неможливо використовувати гвинтовий транспортер, для завантаження і розвантаження силосів, бункерів, з’єднання між собою різних технологічних і транспортувальних машин, розташованих на різних рівнях. Самопливні пристрої складаються з:

    • самопливні труби,
    • самопливне коліно,
    • інші фасонні елементи.

Самопливне обладнання виготовляють з листової сталі (1,5 – 8 мм), фланці – з листової, смугової та кутової сталі.

Пропускна здатність самопливної труби залежить від її поперечного перерізу і кута нахилу. Розміри поперечного перерізу труби визначають в залежності від продуктивності поточно-транспортних ліній і виду вантажу.

Самопливні труби бувають трьох видів перетинів:

    • круглого;
    • квадратного;
    • прямокутного.

Останні можуть бути зі знімним днищем.

Фасонні елементи призначені для з’єднання, розгалуження, зміни напрямку і поперечного перерізу самопливних труб.

Переваги самопливного обладнання

Самоплив, при правильному використанні, значно здешевлює проєкт. Адже можливо транспортувати зерно або норією, конвеєром, або самопливом. Оскільки самоплив являє собою металеву трубу без моторів, редукторів і датчиків, він істотно дешевше норії або конвеєра.

Але головне правильно використовувати це обладнання. Річ у тому, що при нераціональному або неправильному використанні самопливного обладнання, воно не тільки не знизить собівартість роботи елеватора, але і збільшить її.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook