Фото норійного ківша

Виготовлення запчастин до конвеєрів та норій

Технології обробки та зберігання зерна передбачають велику кількість виробничих процесів. Важливим механізмом транспортного устаткування є ковшовий елеватор норія, основне завдання якого, безупинним потоком підіймати зернові культури за допомогою ковшів. Основне призначення, яке має ківш норія на елеваторах — це вертикальне переміщення зерна, тобто здатність підіймати вантаж на десятки метрів вгору у безперервному режимі. Відповідно, дане транспортне обладнання має бути надійним та якісним. Ми пропонуємо Вам замовити норію у надійного виробника ТОВ “ЕлеваторРемКомплект”. Додатково надаємо широкий спектр послуг з виготовлення запчастин до конвеєрів та норій та послуги монтажу даних металоконструкцій. Купити норію — це пришвидшити процес завантаження зерна в елеватор, тобто збільшити період його зберігання та зекономити на втратах.

Види норій та їх конструкція

В залежності від потужностей зерносховища, важливо враховувати не тільки вартість норії, але і різноманітність її типів. Виділяють такі типи норії:
  • ковшові норії – рухаються лише вертикально, а максимальна висота підйому становить 60 м;
  • похилі норії — це стрічка, яка кріпиться під кутом та підходить для транспортування сипучих продуктів;
  • поличні норії – конструкція складається з кількох пластинчастих втулкових ланцюгів, які огинають зірочки.
Які запчастини для норій використовуються? Пристрій норії зернової — це достатньо складний механізм, який має наступну конструкцію:
  • голівка норії (визначає напрямок руху зерна);
  • черевик норії (в ньому відбувається завантаження зерна);
  • стрічка з ковшами (є основним вантажотранспортувальним елементом норії, який забезпечує переміщення вантажу, рухаючись між натяжним та приводним барабанами);
  • двигун (призначений для управління норією);
  • ковші з різних міцних матеріалів (можуть комплектуватися металевими або пластиковими ковшами).
Головним елементом, що несе норії є труби норійні. Вони передають всі механічні навантаження від головки норії до «черевика». Вони огороджують стрічку з ковшами та з’єднують головку й «черевик» норії. Контрольними приладами на норії є датчики трьох видів:
  • датчик заповнення (прилад для індикації вивантажувального отвору норії);
  • датчик перекосу стрічки із ковшами;
  • датчик швидкості руху стрічки.
При виборі норій та елеваторів варто орієнтуватися на співвідношення ціни та якості та тісно співпрацювати з виробничим та сервісним відділами компаній, які виробляють чи обслуговують таку продукцію. ТОВ “ЕлеваторРемКомплект” пропонує широкий спектр послуг, ознайомитися з якими Ви можете на сторінці нашого сайту у розділі послуги. Для уточнення більш детальної інформації Ви також можете зателефонувати з номерами, вказаними на сайті.
кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook