Зображення самопливного обладнання для транспортування продуктів | ЕлеваторРемКомплект

Види самоплинного обладнання для транспортування різних продуктів

Самоплинне обладнання зазвичай надійне навіть в моменти пікових навантажень. Крім того, це вигідне гравітаційне транспортування без перерв на ремонт.

Грамотно спроєктоване і надійне обладнання спрощує виробництво і дозволяє зосередитися на більш важливих завданнях.

Важливою є точність розкрою обладнання для конкретного технологічного циклу, що підвищує стійкість до стирання. Це значно збільшує термін служби, запобігає налипанню матеріалів та зменшує пилоутворення і травмування зерна.

Самоплинне обладнання призначене для переміщення зерна та інших сипучих матеріалів в складі технологічного циклу на елеваторах, млинах, комбікормових заводах.

У попередньому матеріалі ми розповідали про деякі види та властивості самоплинних конструкцій для зерна.

Існують й інші різновиди цього обладнання. Далі пропонуємо розглянути їх перелік з коротким описом і технічними характеристиками.

Гаситель потоку

Гасителі потоку застосовуються в зернопроводах для зменшення швидкості зерна в системі або на вході в інше обладнання. Гаситель являє собою зварену поворотну конструкцію з листового металу з розсікачами потоку всередині. Можливість зміни кута установки гасителя полегшує монтаж і скорочує час його проведення. Після установки гаситель не вимагає додаткового обслуговування і може встановлюватися в місцях з обмеженим доступом.

Уведення симетричні та несиметричні

Уведення використовуються для об’єднання двох і більше потоків зернопроводів під різними кутами в одну трубу. Вони мають кут нахилу від 30 до 60 градусів (для симетричного 90 градусів).

Сектор самоплинний

Самоплинне обладнання призначене для переміщення зерна та інших сипучих матеріалів. Сектори або коліна призначені для зміни кута нахилу самопливних труб, а також для їх підключення до місткостей, норій і іншого устаткування. Кут нахилу сектора: від 5 до 60 градусів.

Патрубок перехідний

Патрубки перехідні призначені для переходу від квадратного до круглого перетину або від більшого до меншого перетину самоплинної лінії. Встановлюється на трубах і при підключенні до перекидних клапанів, засувок.

Фланець

Фланець є невіддільною) частиною самоплинних систем і призначений для бортового з’єднання її елементів між собою.

Він виготовляється у 2-х варіантах виконання: плоский та кутовий (для труб). Товщина стінок від 3 до 5 мм (залежить від діаметра самоплинної лінії). Виготовляється без покриття для проведення зварювальних робіт безпосередньо при монтажі системи.

Шибер ручний

Шибери ручні призначені для зменшення витрати самоплинних труб та для регулювання потоку зерна до обладнання.

Також, варто звернути увагу на те, щоб усі елементи обладнання пройшли ретельну перевірку на цілісність і відповідність суворим технічним параметрам, на основі яких для замовника збирається оптимальна конфігурація. Всі рухомі частини самоплинного обладнання мають значний запас міцності, що забезпечує їх довговічну роботу.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook