фото зерносушарка, зерносушильний комплекс, зерносушильний парк, сушка зернового матеріалу | ЕлеваторРемКомплект

Зерносушарка ДСП-32 для різних підприємств: опис і характеристики

     На зернопереробних підприємствах досить широкого поширення набули шахтні зерносушарки ДСП-32. Їх встановлюють на складах, елеваторах і лініях з приймання зерна і його відвантаження. Виготовляються ці пристрої з металевих секцій або виконуються у вигляді збірних або монолітних залізобетонних конструкцій. Найбільшого поширення набув варіант, де корпус зерносушарок виробляють в заводських умовах.

     Зерносушарка ДСП-32 – це здвоєна конструкція, яка складається з двох шахт, що працюють паралельно. Кожну з цих шахт збирають з семи секцій, виготовлених з трьох міліметрової сталі. У стінках шахт є люки для очищення від нагромадженого сміття, здатного стати перешкодою рівномірному руху сировини. У шахтах застосовується двоступеневий режим сушіння зернової маси.

     Кожна з шахт вертикально розділяється на три зони. Перші дві є сушильними та мають різну температуру сушки, третя – це зона охолодження зерна. В охолоджувальній частині шахти передбачено 18 рядів коробів, і в сушильній – також 18. Завдяки затвору з ручним приводом, що знаходиться між зонами, сире зерно не потрапляє в зону охолодження. Між шахтами розташована повітророзподільна камера з двома перегородками, що розділяють зони охолодження і сушіння. За допомогою вентилятора в кожну зону нагнітається агент сушіння. Після відпрацювання він виводиться назовні через вивідні короби. Щоб захистити конструкцію від потрапляння опадів, передбачені захисні козирки, змонтовані над відкритими частинами коробів.

     При запуску сушарки ДСП-32 затвор, що знаходиться між охолоджувальною і сушильною камерою, закривають вручну. Спочатку зернова маса знаходиться в сушильній зоні в нерухомому стані. Після того, як просушена перша партія зерна, затвор відкривається, і воно прямує в зону охолодження. Завдяки тому, що надалі затвор залишається відкритим, забезпечується безперервний рух сировини. У нижній частині зони охолодження знаходиться затвор періодичної дії, оснащений електроприводом, що дозволяє регулювати проміжки часу відкривання. Це дає можливість на виході зерносушарки змінювати обсяг потоку зерна. Після відкриття затвора просушена та охолоджена зернова маса надходить в спеціальний підсушувальний буфер і на 10 – 20 см знижує рівень зерна в шахті. Потім за допомогою рухомої пружинної рами затвор займає свою попередню позицію, і цикл знову повторюється.

     Щоб забезпечити безперебійну роботу сушильного агрегату, передбачені накопичувальні бункери, матеріалом для виготовлення яких служить сталь завтовшки 5 мм. Для регулювання параметрів сушіння і контролю інтенсивності потоку в кожному з бункерів є вимірювачі рівня зерна. Коли надсушильний буфер повністю спустошується, вентилююча система сушильної шахти відключається.

     Планова продуктивність сушіння в зерносушарках ДСП-32 становить 32 тонни на годину. Обсяг зерна в камері – 53.9 куб. метра.

кнопка для поширення у twitter кнопка для поширення у facebook